Home
Historie
Metingen
Tekeningen
het Boek
Bijlagen
Speciaal
Foto's
Realisatie
Contact

de Toren van Leende in woord en beeld ontleed

Het boek is gemaakt voor de geïnteresseerde lezer maar biedt ook interessant materiaal voor bouwhistorici en bouwkundigen. De lezer kan in detail zien hoe bouwtechnieken uit middeleeuwen en de 18e en vroege 20e eeuw in de toren vertegenwoordigd zijn. Tijdens het jarenlange raadplegen van voornamelijk Nederlandse literatuur over dit onderwerp zijn we geen boek tegen gekomen dat een oud gebouw zo gedetailleerd in beeld en tekst bloot legt.

detail kerkraam

De tekst is in hoofdzaak beschrijvend en verklarend, maar elke gelegenheid wordt aangegrepen om het menselijk element te belichten of een anecdote op te dissen. Globaal genomen zijn er 3 nivo's van diepgang.

Uitvoering

Het boek heeft een royaal formaat van 34x24cm, is voorzien van een harde kaft en telt 260 pagina’s. Het bevat een groot aantal unieke tekeningen met een hoog artistiek gehalte, vele in full colour. Om het compleet te maken is er een losse verwijslijst van 32 pagina's, een papieren schaallat (schaal 1:50) plus een los vouwblad (50cm) waar de toren compleet in kleur op staat.
U kunt hier de omslag en een paar pagina's over het orgel en de torenspits bekijken.
Voor de volledigheid hebben we ook nog de inhoudsopgave en bijlagen op deze website staan.

Waar kopen?

De prijs van dit prachtige boek is vanaf 1 jan 2020 vastgesteld op slechts € 20,- en ligt bij de volgende zaken op voorraad:

Verder kan uw eigen boekwinkel (ook in België) het bestellen onder ISBN nr 978-90-812572-4-4.